Fiskgryta med saffran

Fiskgryta med saffran
ca 25 min
🍴 4 portioner

Ingredienser:

  • 600 g alaska pollock
  • 4 morötter
  • 1 tsk kallpressad olivolja
  • 0,5 g saffran pistiller
  • 500 g passerade tomater
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2,5 dl havregrädde eller kokosgrädde
  • Salt & peppar
  • Färsk gräslök

Gör så här:

  1. Tina fisken och skär den i bitar.
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Skala och skiva morötterna. Fräs morötterna i lite olja i en gryta.
  4. Mortla saffran pistiller och rör ner i grytan.
  5. Sänk värmen och tillsätt passerade tomater, smulad buljongtärning och grädde.
  6. Koka upp, lägg i fisken och låt sjuda i ca 5–10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  7. Klipp gräslöken och häll i.