Ingredienser:
- 1 mogen banan
- 1 rejäl sked jordnötssmör
- 0,5 dl smält kokosolja
- 2 msk pepparkakskrydda
- 4 dl glutenfria havregryn
- 1 dl pistagenötter
- 1 dl hackade hasselnötter
- Persgårdens ekologiska dadelsirap
- 1 dl Persgårdens hackade dadlar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 125°.
- Mosa bananen och rör ihop med jordnötssmör, kokosolja, pepparkakskrydda och havregryn.
- Vänd ner pistagenötter och hackade hasselnötter.
- Bred ut blandningen på en plåt med bakplåtsspaper.
- Ringla över dadelsirap och blanda runt allt igen så det fördelas jämnt.
- Grädda i ca 30 minuter.
- Rör om och rosta ytterligare 30–40 minuter tills granolan är torr och crunchy.
- Låt svalna helt och blanda i hackade dadlar.
Tips: Ta det du har hemma. Byt nötter eller frön som du vill.