Höstig grönkålssallad

Höstig grönkålssallad
ca 25 min
🍴 4 portioner

Ingredienser:

  • 400 gram färsk grönkål
  • 1 morot
  • 1 äpple
  • 200 gram berberis
  • ½ dl tahini
  • 1½ dl blötlagda och sköljda solroskärnor
  • 1½ dl kallpressad olivolja
  • Apelsinzest från 1 ekologisk apelsin
  • 2 msk citronjuice
  • 3 msk Persgårdens dadelbalsam vinäger
  • 3 msk agavesirap
  • 3 msk tamari
  • ½ msk salt (eller efter smak)
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

  1. Skölj grönkålen och dra av bladen från stjälkarna.
  2. Riv moroten och skiva eller tärna äpplet. Blanda tillsammans med grönkålen i en salladsskål.
  3. Dressing: Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en helt slät konsistens. Är dressingen för tjock kan du späda med lite vatten, beroende på hur länge solroskärnorna legat i blöt.
  4. Häll sedan dressingen över salladen och massera in den ordentligt.
  5. Toppa salladen med berberisbär innan servering.