Ingredienser:
- 400 gram färsk grönkål
- 1 morot
- 1 äpple
- 200 gram berberis
- ½ dl tahini
- 1½ dl blötlagda och sköljda solroskärnor
- 1½ dl kallpressad olivolja
- Apelsinzest från 1 ekologisk apelsin
- 2 msk citronjuice
- 3 msk Persgårdens dadelbalsam vinäger
- 3 msk agavesirap
- 3 msk tamari
- ½ msk salt (eller efter smak)
- 1 krm svartpeppar
Gör så här:
- Skölj grönkålen och dra av bladen från stjälkarna.
- Riv moroten och skiva eller tärna äpplet. Blanda tillsammans med grönkålen i en salladsskål.
- Dressing: Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en helt slät konsistens. Är dressingen för tjock kan du späda med lite vatten, beroende på hur länge solroskärnorna legat i blöt.
- Häll sedan dressingen över salladen och massera in den ordentligt.
- Toppa salladen med berberisbär innan servering.