Pasta med saffran och halloumi

Pasta med saffran och halloumi
ca 30 min
🍴 4 portioner

Ingredienser:

  • 400 g pasta
  • 200–300 g halloumi
  • 200 g bladspenat
  • 2 spetspaprikor
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 g saffran pistiller
  • 3,5 dl vispgrädde
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk socker
  • 2 krm chiliflakes
  • Olivolja att steka i
  • Salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Koka pastan. Spara 1,5 dl av pastavattnet.
  2. Skär halloumi i tärningar och stek den gyllene i lite olivolja. Lägg åt sidan.
  3. Hacka schalottenlök, vitlök och spetspaprika. Stek mjukt i olivolja.
  4. Tillsätt tomatpuré och fräs någon minut.
  5. Lägg tillbaka den stekta halloumin i pannan.
  6. Mortla saffran pistiller och häll i.
  7. Smula ner buljongtärning, tillsätt socker, chiliflakes, salt och peppar.
  8. Låt sjuda i några minuter.
  9. Vänd ner pastan och lite av pastavattnet i såsen.
  10. Blanda i bladspenat.

Tips: Byt ut halloumin mot räkor.