Ingredienser:
- 400 g pasta
- 200–300 g halloumi
- 200 g bladspenat
- 2 spetspaprikor
- 2 schalottenlökar
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk tomatpuré
- 0,5 g saffran pistiller
- 3,5 dl vispgrädde
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 tsk socker
- 2 krm chiliflakes
- Olivolja att steka i
- Salt och svartpeppar
Gör så här:
- Koka pastan. Spara 1,5 dl av pastavattnet.
- Skär halloumi i tärningar och stek den gyllene i lite olivolja. Lägg åt sidan.
- Hacka schalottenlök, vitlök och spetspaprika. Stek mjukt i olivolja.
- Tillsätt tomatpuré och fräs någon minut.
- Lägg tillbaka den stekta halloumin i pannan.
- Mortla saffran pistiller och häll i.
- Smula ner buljongtärning, tillsätt socker, chiliflakes, salt och peppar.
- Låt sjuda i några minuter.
- Vänd ner pastan och lite av pastavattnet i såsen.
- Blanda i bladspenat.
Tips: Byt ut halloumin mot räkor.