Saffranspannkakor

Saffranspannkakor
ca 20 min
🍴 1-2 portioner

Ingredienser:

  • 1 dl havregryn
  • 0,25 g saffran pistiller
  • 1 dl rismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 2,5 dl växtbaserad mjölk
  • 2 ägg
  • 1 dl vatten
  • Kokosolja till stekning

Gör så här:

  1. Knäck äggen i en skål.
  2. Tillsätt växtbaserad mjölk.
  3. Mortla saffran pistiller och blanda ner dem i ägg- och mjölkblandningen och vispa till en jämn smet.
  4. Tillsätt vatten.
  5. Häll i rismjöl och vispa smeten slät.
  6. Blanda havregryn och bakpulver.
  7. Vispa tills allt är väl blandat.
  8. Värm kokosolja i en stekpanna och stek pannkakorna gyllenbruna på båda sidor.

Tips: Servera med sylt eller Persgårdens ekologiska Dadelsirap.