Veganska dadelkakor

Veganska dadelkakor
ca 10 min
🍴 4-6 portioner

Ingredienser:

  • 8–10 ekologiska urkärnade dadlar eller 100 g ekologisk dadelpasta
  • 2 msk tahini
  • 1,5 dl ekologiska naturella pistagenötter
  • 1,5 dl havregryn
  • 2 msk kokosolja
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa torkade rosenblad
  • En nypa havssalt

Gör så här:

  1. Smält kokosoljan.
  2. Mixa dadlar, tahini och kokosolja till en jämn massa.
  3. Tillsätt havregryn, vaniljpulver och salt, och mixa igen.
  4. Rör i hälften av de hackade pistagenötterna.
  5. Forma små bollar, platta till och toppa med rosenblad och resterande pistagenötter.
  6. Ställ in i frysen i minst 2 timmar.

Tips: Spara tid – byt dadlar mot dadelpasta!
8–10 dadlar ≈ 100 g.